Sıkça Sorulan Sorular

Okumak İçin Konu Başlığını Tıklayın !

Çocuğumu neden Okul öncesi eğitimine göndermeliyim ?

Artık, bir çok eğitimci ve psikolog kişinin zeka gelişiminin en önemli evresinin doğum ile 5 yaş arasında olduğunu kabul etmektedirler. Bu erken yaşlarda, bir çocuk hem son derece meraklı, hem de zihni her tür bilgiyi özümsemek için son derece elverişlidir. Uygun ve dingin bir şekilde beslenen 0 - 5 yaş arasındaki çocuk zihni, tüm hayatı boyunca kullanacağı öğrenme model ve kalıplarını oluşturur.

Çocuğumun okulda geçirdiği günde neler olduğunu nasıl bilebilirim ?

Her zaman okulumuzu ziyaret edebilir veya bizi arayabilirsiniz. Aynı zamanda, çocuğunuzu alırken günlük aktivite raporlarımız vasıtası ile çocuğunuzun gününün nasıl geçtiğini takip edebilirsiniz. Sınıf öğretmenimiz, çocuğunuzun ne kadar uyuduğunu, yemeğini bitirip, bitirmediğini, günlük aktivitelerdeki uyumunu sizlere raporunda belirtecektir. Öğretmenimiz aynı zamanda, hangi aktivitede bulunulduğunu da belirtecek ve özel bir durum var ise bunu da notuna ekleyecektir.

Çocuğumu gün içerisinde ziyaret edebilir miyim ?

Elbette.. ! Ne zaman isterseniz bizi ziyaret edebilirsiniz. Yemek zamanı, oyun zamanı, ders zamanı, yani; her zaman !

Okul idarecisinin veya eğitim müdürünün okulda bulunması neden bu kadar önemlidir ?

Her okulumuzda müfredatımızdan ve uyguladığımız programlarımızdan sorumlu bir eğitim müdürü ve/veya bir sorumlu müdür bulunmaktadır. Müdürlerimiz, hem sınıf içerisinde uygulanan program ve müfredatımızın kontrollerini yapar, uygulamalarına bakar, hem de sınıf dışındaki hijyen dahil tüm diğer konuların takibini yaparlar.

Okulumuzun devam programları ne kadar esnektir ?

Bir veli olarak, çocuğunuza en uygun devamlılık programını seçmekte özgürsünüz. Çocuklarınız okulumuza ister yarım gün, isterlerse tam gün olarak katılabilirler. Arzu edildiği taktirde, çocuklarınız okulumuza haftada iki, üç, dört yada beş gün de devam edebilir.

Ben işte çalışırken çocuğumuzun güvende olduğundan nasıl emin olabilirim ?

Her bir okul, çocuklar ve öğretmenler için sorumluluk alarak kendilerine uygun güvenlik sistemlerini kurmak zorundadırlar. Resmi güvenlik dışında, okul idareleri gözlem ve prosedürlere dayalı güvenlik sistemini uygularlar. Ziyaretçilerimiz, geçerli bir kimlik göstermek zorundadırlar. Ayrıca, ebeveynlerimiz dışında çocuk ile ilgili herhangi bir talep (Çıkışta çocuk teslim etme vb.) söz konusu olduğunda, (ancak velilerimizin onayı ile) talepte bulunan kişi kimlik göstermek zorundadır. Buna ilave olarak, tüm okullarımızda, sağlık, güvenlik, müfredat yönergeleri ve program standartlarına ilişkin kural ve prosedürler mevcuttur.

Okulda yemek servisi var mıdır ?

Velilerimizin seçmiş olduğu program doğrultusunda okulumuzda; sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı mevcuttur.

Tuvalet eğitimi nasıl ele alınır ?

Gelişim olarak hazır olan çocukların tuvalet eğitimlerinim daha kolay olacağını tecrübelerimizle biliyoruz. Aynı zamanda tuvalet eğitimi almamış çocuklar, tuvalet eğitimi almış diğer çocukları kendilerine model aldıkları için bu süreç daha hızlı işler. Tuvalet eğitimi, doğal ve pozitif bir biçimde ele alınır. Çocukların tuvalet ihtiyacı olup olmadığı sürekli sorularak, cesaretlendirilerek ve inisiyatif çocuğun elinden alınarak kontrol edilir.

Çocuklar her gün dışarıya çıkarlar mı ?

Okullarımızda oyun alanları sınıfların devamı olarak kabul edilirler. Koşma, zıplama ve tırmanma dışında, öğretmenlerimiz ve idaremiz ayrıca dışarıda tabiat gezileri, piknikler ve diğer öğrenme, görme, izleme ve tanıma imkanlarını da içeren geziler organize ederler. Havaların elverdiği ölçüde çocuklarımız her gün açık havaya çıkarlar.